Nyhedsbrev august 2020

Nyhedsbrev august fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn
v/Bent Kongshøj

Hvorfor gå over åen efter vand? Men det gør vi netop på kunstforeningens sensommerudflugt: Vi har valgt det nære for at orientere os i de fantastiske kunstoplevelser, vi deler langs ”Vestkunsten”. Så jo! Vi går over åen efter vand og oplevelser i Nymindegab og Varde. Velkommen til at være sammen igen – med den krævede afstand.

Invitation til Kunstforeningens sensommerudflugt søndag 13. september 2020

Prisen er: 200,- kr. Egentransport. Unge under 20 til halv pris.

Programmet er:

Egentransport i privatbiler. Såfremt man/du/I ikke kan finde transportmulighed, skriv det ved tilmelding. Så finder vi en plads.

Tilmelding til Bent Kongshøj senest fredag den 4. september 2020 pr. mail bentko@kristne-gym.dk eller SMS mobiltelefon 21242367 med tydelig oplysning om navn(e), telefon og muligheden for en ekstra passager.

Beløbet 200,- kr. indbetales pr. deltager med tydeligt navn pr. MobilePay 583971 eller til foreningens driftskonto 7670 0006159102

Mødetid ved Nymindegab Kunstmuseum, Vesterhavsvej, 294, 6830 Nørre Nebel kl. 10.45. Regn med 3/4 time fra Ringkøbing. Rundvisningen begynder kl. 11.00. (www.nymindegabmuseum.dk)

Ca. 12 indtages sandwich med øl/vand , samt efterfølgende kaffe/kage.

13.15. afgang mod Museum Frello, Kirkepladsen 1, 6800 Varde (www.museumfrello.dk)

14.00: Rundvisning på Museum Frello.

Afslutning ca. 15.00 med fri leg i Varde. Anbefaling: Varde Garten, restaurant med flot offentlig skulptursamling.

Mulighed for at være i Ringkøbing 16.00.

 


 

Velkommen til 2 spændende kunstbesøg:  Nymindegab Kunstmuseum har netop åbnet efter en flot renovering, hvor 200 billeder af kendte kunstnere nu kommer til sin ret. Som Skagen havde lyset fra Kattegat og Skagerak, havde Nymindegab sit lys fra Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Det tiltrak på samme vis de såkaldte Nymindegabmalere, herunder Laurits Tuxen og Johannes Larsen.

 

Museum Frello i Varde har i 2018 helt nyistandsat museet og præsenterer nu den enestående samling af Otto Frellos malerier og kunstværker på flotteste vis, inklusiv nyanskaffelser. Frellos genialitet i teknisk formåen og hans magiske realisme, hvor rum og tid flyder i ét, er blevet til en endnu større oplevelse i de nye rammer.

Måske havde Otto Frello set Corona-virus for sit vidtskuende indre øje:

Begge steder får vi en rundvisning.  

 

******************************************************************************************************************* 

 

Næste arrangement i Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn er den store udstilling med kunstmaleren Allan Skuldbøl i Vestjyllands Kunstpavillon – Arne Haugen Sørensen Museet i Videbæk.

Fernisering bliver lørdag den 17. oktober 2020 kl. 14-16 hvor der er gratis adgang for alle. Der serveres en lille forfriskning. Udstillingen med Allan Skuldbøls malerier kan ses fra 17. oktober til 15. november 2020. Gratis for medlemmer.

 

*******************************************************************************************************************

Tuxen ved Boderne

Allan Skuldbøl - Myte

Nyhedsbrev maj 2020

Nyhedsbrev fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn v/ Bent Kongshøj, formand.

Danmark er så småt ved at krybe ud af Corona-hiet, og det gælder også Kunstforeningen. Vi glæder os til at byde velkommen i Rådhushallen, hvor billedkunstneren Britta Enemark Olsen udstiller sine malerier med temaet ”Alting har en tid” 8. – 27. juni 2020.

Britta Enemark Olsen beskriver selv sit tema:

”Titlen dækker over emner som: livets efterår, forfald, død, forgængelighed, ødelæggelse, miljø og dyrevelfærd. Forgængeligheden og hvad livet giver os er tanker, som ofte opstår hos vi mennesker.”Alt har sìn stund og hver ting under himlen sìn”, siger Prædikens Bog - en tid til at fødes en tid til at dø, en tid til at plante en tid til at rydde, en tid til at græde en tid til at le, en tid til at elske en tid til at hade, en tid til krig, en tid til fred.

Til denne udstilling har jeg fortrinsvis været optaget af det naturlige forfald der eksisterer på og i de små fredede jagthytter i Tipperne ved Ringkøbing fjord.Andre af værkerne er fra vores gamle kolonihave, som ikke eksisterer mere samt motiver fra Hvide Sande.
For mig er gamle bygninger, skibe mm ikke kun døde ting. Det liv de har levet, er en del af menneskets livscyklus og det har sin egen smukke æstetik.Derudover har jeg arbejdet med det uspolerede landskab hvor vi mennesker forsøger at putte alt i kasser/stramme op og derved forsøge at begrænse naturen.”


 

Britta Enemark Olsen har prøvet kræfter med mange forskellige kunstarter og materialer så som tekstil, ler og oliemaleri, men efter 4 år på Århus Kunstakademi’s malerlinie har hun arbejdet med tegning og maleri, primært olie.

Britta Enemark Olesens oliemalerier er figurative, næsten naturalistisk, men med et bevidst arbejde med farver, lys, mellemrum og zoom-beskæring skaber hun intensitet og rytme i sine malerier.

 


 

Udstillingen i Ringkøbing Rådhushal kan besøges i bibliotekets åbningstider. Der vil ikke blive arrangeret fernisering, men Britta Enemark Olsen vil deltage i en livestream samtale fra udstillingen lørdag den 6. juni 2020 kl.16 på facebook.com/RingkobingKunstforening/

Hvis du ikke bruger Facebook,  vil videoen kunne ses senere på vores hjemmeside http://www.ringkobingkunstforening.dk

Da udstillingen er en salgsudstilling, kan malerierne købes ved henvendelse til formanden, Bent Kongshøj, på telefon 21242367 i hele udstillingsperioden, og som vanligt får medlemmer 10% rabat.

 

Udefra:

Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk er igen åbnet og har  en igangværende udendørs smittefri udstilling:

Corona-udstilling med billedkunstner Henrik Busk Andersen 26.5 -21.6 2020

Udstilling til 5. juli med billedkunstner Marie Søndergaard Lolk,

begge med fernisering den 9. juni kl 16.30-19

HUSK: Til fernisering har alle fri adgang. Medlemmer af Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn har altid fri adgang.

 


 

HUSK - Kontingent 2020

Husk!

Kontingentindbetaling for 2020 inden 31. marts 2020.
(medlemskabet dækker perioden marts 2020 – februar 2021)

Medlemskontoen er 7670 0006159110 eller MobilePay 583971, og husk tydeligt navn!

Kontingent 200,- kr.

Lærlinge og unge under uddannelse kan blive medlemmer for kun 100,- kr. Måske en gave til barnebarnet i disse tider!

(Tilmelding ved næstformand Lene Pedersen <lene.p.1950@gmail.com>)


 

Nyhedsbrev marts 2020

 

 Referat fra Generalforsamlingen 24-2-2020 kan ses under fanen "Generalforsamling"


 

Kunstudstillingen april.

Natur, farver, struktur

Maleren og grafikeren Jens Uffe Rasmussen har fra begyndelsen af 1970´erne markeret sig som billedkunstner. Igennem sin mere end fyrreårige karriere har Jens Uffe Rasmussen gjort sig gældende inden for både maleri, akvarel, grafik og et efterhånden stort antal udsmykninger, og han har også udgivet en række bøger. Herhjemme har det specielt været stranden, udsynet over det sydfynske øhav og skoven, der har hørt til hans faste motivkreds, men den gamle mester Cézannes område i Provence i Sydfrankrig, med lokaliteter som Fox-Amphoux og det okkerrige Roussillon, har igennem mange år udgjort den koloristiske og motiviske modvægt til det køligt danske. Jens Uffe Rasmussen flyttede i 1975 til Sydfyn og kom dermed tæt på vandet og kysten. I akvareller og oliebilleder kombinerer han sarte og lyse nuancer med ekspressive og dynamiske farver.

Kunsthistorisk set kombinerer han en Jeppe Vontilius og Svend Engelunds geometriske disciplinerede naturoplevelser med den ekstatiske farveglæde, man finder hos Edward Weie. De direkte forbilleder hører således alle sammen hjemme i den klassiske modernisme, hvis fornemste varemærke netop er enkelhed og stringens i frugtbart samarbejde med naturinspiration og sanselighed.Store enkle flader, subtile farvesammenstød og en stram, men alligevel lyrisk komposition er det, som kendetegner Jens Uffe Rasmussens kunst.

(Fra kunstnerens hjemmeside)

Kunstforeningen er vært ved en lille forfriskning ved ferniseringen lørdag den 4. april 2020 kl. 14-15.30 i Ringkøbing Rådhushal, hvor Jens Uffe Rasmussen vil være til stede. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid fra 4. – 30. april.


 

Nyhedsbrev januar 2020

Teresa Østergaard Pedersen, mag.art og p.hd. i kunsthistorie

Indkaldelse til Generalforsamling den 24. februar 2020 kl. 19, se mere på siden: Generalforsamling!


 

Nyhedsbrev fra Kunstforeningen januar 2020 v/ Bent Kongshøj, formand.

Det høje Nord, som vi synger om i ”Vær velkommen Herrens år”, har vi i den grad markeret gennem først Sofus Poulsens ”Postkort fra erindringen” om Færøerne, og vore to seneste gæster Ellen Maria Grelland fra Grimstad i Norge og Lene Helledie fra Struer og Limfjordsregionen tegnede ”Nordlige Strøg”.

I Rådhushallen står vi her i januar så midt i ”Det nordiske Landskab”, som Majken á Grømma nåede at få skabt i sit 60-årige liv. Hun døde i 2016. Hendes landskaber veksler mellem motiver fra Færøerne, hvor hendes familie – og navnet! - stammer fra og fra Odsherred, hvor hun boede det meste af sit liv. Hun arbejdede primært med stentøjet og havde samme motivverden i keramikken som i maleriet på lærred og papir. Hendes malerier er moderne, ekspressive og koloristiske med landskabet som dominerende motiv i en stedse mere enkel streg. Næsten altid forrevne landskaber i sammenstød mellem vand, himmel og stejle klinter.

Men på en ejendommelig måde får hun gennem sine helt specielle næsten Gaugain’ske farvevalg bremset vildskaben i naturen og skabt en kontemplativ stemning, - ja skabt psykedeliske landskaber, man får lyst til at træde ind i og dvæle i. Og dét er så et særkende: Der er ingen mennesker i landskaberne, nærmest ingen efterladenskaber der minder om menneskelig aktivitet. En jomfruelig jord, der kun venter på, at vi som publikum træder ind gennem rammen og indtager dette Paradis.

Husk foredraget ”Kunst – Hvad enhver dansker bør vide”.
Kunstforeningen får besøg af kunsthistoriker Teresa Østergaard Pedersen
Rådhushallen Ringkøbing tirsdag d. 4. februar 2020 kl.18.30 - 20.30.
Entré 50,- kr. inkl. forfriskning i pausen.

Vi ses både den 4. og den 24. februar 2020. Der er virkelig noget at komme efter!


 

Nyhedsbrev december 2019

Nyhedsbrev december 2019 fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn v/Bent Kongshøj

 

Invitation: Udstilling i Rådhushallen

Kunstforeningen fortsætter det nordlige islæt og inviterer til

MAJKEN Á GRØMMA – DET NORDISKE LANDSKAB

Lørdag 4. januar 2020 kl 14-15.30 fernisering på retrospektiv udstilling med Maiken á Grømmas værker. Udstilles i Rådhushallen frem til 24 januar2020.

En fantastik dejlig og farverig udstilling med efterladte værker i maleri og på lærred og i  blandteknik på papir – 34 værker af en maler som udfoldede sig i Odsherred og som også udførte en del arbejder i stentøj.

Majken á Grømma var autodidakt maler, keramiker og skulptør (1956 - 2016.) Hun boede og arbejdede i mange år og til sin død i Vig i Odsherred.

Som 25 årig begav Majken á Grømma sig ud i et professionelt liv som maler og et par år senere også som keramiker. Hun arbejdede primært med stentøjet og havde samme motivverden i keramikken som i maleriet på lærred og papir. Hendes malerier var moderne, ekspressive og koloristiske med landskabet som dominerende motiv.

I 1998 genopdagede hun Færøerne, og det gav anledning til eksperimenter hvor hun med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udviklede landskabet i sine malerier mod stadig større enkelhed – i kombinationer af færøske motiver, elementer fra danske og svenske skove og Odsherreds landskaber.

“Jeg søger drama overfor poesien, lethed overfor tyngde, mørke sammen med lyset. De yderste modsætninger i det samme værk,” skrev hun på sin hjemmeside.

 

Invitation: Kunstforedrag i Rådhushallen

v/ Teresa Østergaard Pedersen. Entré 50,-kr.

”KUNST - HVAD ENHVER DANSKER BØR VIDE.”

Hør om de forskellige ismer og tidsperioder i kunsten og mød kendte og mindre kendte danske og udenlandske kunstnere.

Tirsdag d. 4. februar 2020 kl.18.30

Rådhushallen, Ved Fjorden 6, Ringkøbing.

v/ Teresa Østergaard Pedersen, mag.art og ph.d. i kunsthistorie.

Foredraget er arrangeret af Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringkøbing-Skjern.

Generalforsamlingen  - indkaldelse følger i januar

Mandag 24. februar 2020 kl. 19 i Dommerkontoret: Kunstforeningens ordinære generalforsamling, hvor vi vanen tro trækker lod om kunst indkøbt fra vore udstillinger gennem året.

 


 

Vores Kalender2020: (Rådhushallen hvor intet andet nævnes)

Lørdag d. 4. januar 2020 kl. 14: Fernisering Majken á Grømma (indtil 25.1.20)

Tirsdag 4. februar 2020 kl. 18.30: Kunstforedrag. Teresa Østergaard Pedersen (50,-)

Mandag 24. februar 2020 kl. 19: Ordinær Generalforsamling. Sted Dommerkontoret.

Lørdag 4. april 2020 kl. 14: Fernisering Jens Uffe Rasmussen (Indtil 30.4.20)

Lørdag 6. juni 2020 kl. 14: Fernisering Britta Enemark Olesen (Indtil 5.7.20)

Lørdag 1. august 2020 kl. 14: Fernisering Anne Koldsø (Indtil 26.8.20)

September 2020 Udflugten (Nærmere senere)

Lørdag 17. oktober kl. 14: Fernisering Allan Skuldbøl. Sted Vestjyllands Kunstpavillon Videbæk . (Indtil 22.11.20)

Lørdag 31. oktober 2020 kl. 14: Hasko Hasko. (Indtil 26.11.20)

Med dette kik i krystalkuglen for 2020 vil Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn ønske alle medlemmer og følgere en glædelig jul og et godt nytår!

Bent Kongshøj, formand.


 

Nyhedsbrev oktober 2019

Ellen Maria Grelland

Nyhedsbrev oktober 2019, Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn v/ Bent Kongshøj

Invitation til fernisering i Rådhushallen Ringkøbing lørdag 2. november 2019 14 - 15.30:

Udstillingen «Nordlige strøg»  med kunstnerne Ellen Maria Grelland, Norge, og Lene Helledie, Danmark.

To erfarne nordiske kunstnere sætter hinanden stævne i Rådhushallen Ringkøbing med deres fælles udstilling «Nordlige strøg». Det drejer sig om Ellen Maria Grelland fra Grimstad i Norge og Lene Helledie fra Struer. På meget forskellig vis er begge kunstnere grebet af naturen.

Ellen Maria Grelland er tidligere forsker og underviser i cellebiologi, genteknologi og kreftforskning og lader sig ofte inspirere af strukturer og dét i naturen, som tit overses af det blotte øje. Netop det oversete, det ringeagtede bliver ofte tema for hendes arbejde, både med naturens og menneskenes udtryk og aftryk. Mønstre i gentagelse som virker meditativt ledende også til beskuerens indre rum.

Ellen Maria Grelland er uddannet 1991-2001 ved Kunstskolen i Rogaland med speciale i grafik og har siden deltaget ved en række censurerede udstillinger især i Sørlandet i Norge. Hun er medlem af Norske Billedkunsknere NBK-Agder.

Lene Helledies cv omfatter ligeledes en lang række udstillinger, primært i Jylland. Særlig Kunstforeningen Limfjordens censurerede Påske- og Efterårsudstillinger har yndet hendes billeder, hvor hun også har været Årets kunstner. Hun er en del af Galleri Portland Art i Ålborg. En række rejselegater har givet mulighed for videreuddannelse, hvor især gentagne malerrejser til Lofoten og Færøerne har inspireret til hendes naturskildringer. Denne nordiske inspiration gør mødet mellem de to kunstnere i «Nordlige Strøg»spændende. Hun giver selv følgende beskrivelse af sine inspirationer:

« Kan man i sit motiv få fat i en lille flig af sig selv, kan man arbejde med det motiv igen og igen . . .
Jeg inspireres af naturen, af himmel og hav, sol og måne, fugl og fisk, men mest af alt inspireres jeg af møder med mennesker.
Når jeg arbejder med velkendte motiver opstår der en frihed til at eksperimentere.
Norge, Færøerne og Grønland vil være at spore i flere af værkerne.
Og i Danmark er vestkysten og Vesterhavet mit yndlings område.
Lige nu, er det både, der trænger sig på, de sejler ind over det meste, tidligere har det været torsk - jeg har givet mig selv lov til at lade være med at tolke på det. Tillader det bare. Jeg har haft svært ved at acceptere religiøse motiver, når de pludselig dukkede op, også her er jeg blevet mere storsindet, lader dem komme og gå.»

Velkommen til ferniseringen i Rådhushallen Ringkøbing lørdag den 2. november 2019 kl. 14 – 15.30, hvor kunstforeningen er vært ved en lille forfriskning.

Udstillingen «Nordlige strøg» med Ellen Maria Grellands og Lene Helledies kunstværker kan ses fra lørdag 2. 11. 2019  frem til 29.11.2019.

 

Vores Kalender:

Lørdag 4. januar 2020 kl 14-15.30 fernisering på retrospektiv udstilling med Maiken á Grømmas værker. Udstilles i Rådhushallen frem til 24.1.2020.

Tirsdag 4. februar 2020 kl. 18.30 i Rådhushallen: Kunstforeningen arrangerer foredragsaften med Theresa Østergård Petersen om kunsten at se på kunst.

Mandag 24. februar 2020 kl. 19 i Dommerkontoret: Kunstforeningens ordinære generalforsamling. Indkaldelse følger.

Naboernes arrangementer – (Der er rift om navne med Vestjysk...)

Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk: 19.10.19 - 16.11.19 Kunstneren Ove Ødegaard.
23.11.19 - 29.12.19 «Natur» med Rolf Nowotny.

Vestjysk Kunstforening, Tinghuset Ulfborg: Efterårsudstilling frem til 27. oktober 2019 med Kirsten Fugl og Tine Kragh.

Vestjyske Kunstneres efterårsudstilling i Huset for Kunst & Design, Holstebro 12.10.19 – 3.11.19

Vestjyllands Kunstmuseum - Janusbygningen i Tistrup: 12.10.19  - februar 2020: Udstillingen «Udkant»

....og så er der alle vore skønne gallerier med en stribe dygtige kunstnere. Find jeres brochure med «Kunsten inviterer indenfor».

Der er fyldt med skønne farver i efteråret!

 


 

Nyhedsbrev august 2019

Nyhedsbrev august 2019 fra Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn
v/ formanden Bent Kongshøj

Fra ferniseringen med Bjarne Winther Troelstrup

”Jeg debuterede på værtshuset Laurids Betjent i København engang i slutningen af 50 -erne”

Sådan starter Bjarne W. Troelstrup sit ”Lebenslauf”. – Og det lyder da romantisk som taget ud af operaen La Boheme. – Eller skal vi stile højt og tænke på Picasso, som på samme måde betalte værtshusregningen med en hurtig blyantstegning, som i dag er millioner værd. – Tja, hvem ved, om der er nogen som gør deres livs investering ved at købe ét af de udstillede kunstværker!

Men Bjarne W. Troelstrup bevægede dig hurtigt fra værtshuset ind på de etablerede udstillingshaller med og uden bonede gulve: ”Den Frie” til deres sommerudstilling, ”Kunstnernes Efterårsudstilling” og Charlottenborgs Forårsudstilling. – Så hele året var dækket ind, og netop 1960-erne med den buldrende samfundsomstilling til moderne industriliv gav også grobund for en bredere forståelse for det abstrakte og geometriske udtryk, som de dengang unge kunstnere dyrkede.  

På mange måder indfangedes tidens sammenstød i bygningsstrukturer, vejanlæg, livsomstilling, materialer,og det ses i de geometriske figurer, de eksperimenterende farvesætninger og stramme, nærmest arkitektoniske streger i de udstillede kunstværker.

Bjarne W. Troelstrup beskriver det som ”bevidst at sætte snævre grænser for mit maleri og min grafik.”…  Nok lidt som begrænsningerne i Dogmefilmene eller snarere von Triers ”fem benspænd” til Jørgen Leth, der også samler op på et kunstværk ”Det perfekte menneske” fra 1960-erne og bærer det ind i det nye årtusind, fordi det har bærekraft hele vejen med de mange påvirkninger undervejs.

Bjarne W. Troelstrup var medstifter af kunstnersammenslutningen PRO, der vel både kan stå for PROGRESSIV og i samtiden PROVOKERENDE, men hertil kan knyttes den nye betydning af ordet PRO, nemlig PROFESSIONEL!  Og selv om billederne udspringer af omskiftelighed og modernitet, er der en fantastisk ro over billerne, både når vi som her ser dem sammenbragt og når vi tager det enkelte maleri: Balancen er perfekt både i den stramme komposition, i linjeføring og i farvespillet.  Fra PRO til RO !

Stor Tak til Bjarne W. Troelstrup, som ville dele sin arbejdsdisciplin og arbejdsglæde med os som en fejring af 85 års dagen tidligere på året.

Udstillingen kan ses i Rådhushallen Ringkøbing frem til 27. august 2019.

 

 

Og så minder vi om :    

Tilmelding til Kunstforeningens Efterårsudflugt 7. september 2019

Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn inviterer igen i år til udflugt.
Datoen er den 7. september og vil gå til Silkeborg Bad.
Her vil vi se to forskellige udstillinger:
Sommerlandets arkitektur – drømmen om det gode liv. (Rundvisning)
Vejen til Moskva – en udstilling med tekstiler.
Der vil være tid til at gå rundt og se parken og de mange skulpturer.

Prisen er 450 kr.
Tilmelding senest den 20. august 2019 til Lene Pedersen:
på MAIL  
lene.p.1950@gmail.com eller på SMS  2448 2142.
Indbetaling på konto: 7670-0006159110 (Landbobanken)


Program:
9.00 afgang fra Museumspladsen
10.30-11.30 Rundvisning til udstillingen: Sommerlandets arkitektur – drømmen om det gode liv.
12.00-13.00 Frokost (sandwich, vand/øl)
13.00-14.30 Mulighed for at se udstillingen: Vejen til Moskva (tekstiler) og de mange skulpturer i parken.
14.30 Afgang fra Silkeborg Bad til Galleri Moderne i Silkeborg, hvor der vil være fernisering på en udstilling af Peter Brandes.
17.30 Senest ankomst til Ringkøbing.
Der vil undervejs blive serveret kaffe og the i bussen samt et rundstykke.


 

Nyt fra vore naboer:

Fernisering på Vestjyllands Kunstpavillon/ Arne Haugen Sørensen Museum i Videbæk lørdag den 17. august kl. 14

med kunstværker i tilknytning til dobbelt bogudgivelse: ”Den store fortælling” fra Kunstforeningen Soli Deo Gloria, indlæg fra 10 biskopper. Og ”Korset og Himmelstigen” af Leo Tandrup og Arne Haugen Sørensen fra Forlaget Hovedland.

I og omkring museet kunstværker og installationer fra Teatret OM i forbindelse med dets 30 års jubilæum UR-NAT


 

Nyhedsbrev juli 2019

Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn. Nyhedsbrev juli 2019 / Bent Kongshøj, formand.

Gesamtkunstwerke? Normalt er betegnelsen siden Wagners operaer og sammen-kædningen af mange kunstarter i én fællesoplevelse. Moderne rockkoncerter kan vel gå under samme betegnelse, hvor lys, lyd og lugt fra øltelt og grillbaren går i ét med det bølgende menneskehav foran scenen. Måske blev det overgået i 1920-erne i Bakus havn, da hele Den Røde Armés Orkester, hele Sortehavsflådens hjemmeværende skibe, brandbiler og fabriksfløjter og et utal af marcherende og kørende soldater optrådte i en samlet forestilling. Dirigenten holdt sammen på alt med telegrafisters mellemkomst. Nej, jeg var ikke til Roskilde Festival, ej heller på valpladsen ved Rock i Ringkøbing, men fik en levende inspiration på min egen terrasse i den modsatte ende af byen. Uanset smag er sommeren fuld af events hvor alle sanser og kunstarter bringes i spil. Så find kalender og Facebook frem og invitér familie og venner til den danske sommers Gesamtkunstwerke. I kan jo starte meget lokalt!

Invitation til fernisering og udstilling med Bjarne Winther Troelstrups værker.
Fernisering lørdag den 3. august 2019 klokken 14-15.30 i Rådhushallen Ringkøbing, hvor kunstneren vil være til stede. Kunstforeningen er vært ved en lille forfriskning.
Udstillingen løber 3. – 27. august 2019.
 
Med 1934 i dåbsattesten har Bjarne Winther Troelstrup været med ”hele vejen” på den danske kunstscene.
Fra en ydmyg debut på værtshuset Laurids Betjent i København i slutningen af 1950erne hvor stilen var ekspressionistisk naturalisme, blev karrieren hurtig drejet til det abstrakt geometriske først på Den Frie’s sommerudstilling i 1961 og siden koncentreret om Charlottenborg, hvor Bjarne Winter Troelstrup blev medstifter af kunstnersammen-slutningen PRO. – For datidens unge stod PRO for progressiv, for ældre kunstkritikere for provokerende! Oliemaleriet blev suppleret med collager i tidens nye materialer vinyl og acryl, og bevægede Bjarne Winther Troelstrup i den abstrakt- konstruktivistiske retning, som har kunnet bære hele vejen ind i et nyt computergrafisk århundrede.
I hele produktionen har han arbejdet med malerier, skabt med en enkel billedopbygning, der er knyttet sammen af geometriske former, linier og farver. Billederne er klare og enkle, men rummer også spændinger, rytmer og mangfoldige lag.
Kunstforeningen er stolt af at kunne præsentere denne frontløber i dansk og international kunst, som bor i sit atelier i Husby i sommerhalvåret og i en kunstnerbolig i Nordsjælland om vinteren.

Kom og mød Bjarne Winther Troelstrup til ferniseringen lørdag den 3. august klokken 14-15.30.
 

Nabonyt
Internationalt Træskulptur-symposium gør igen havnen til samlingspunkt for kunstinteresserede i alle aldre med arbejdende værksteder fra mandag den 22. juli til lørdag den 27. juli 2019, hvor den officielle fernisering finder sted klokken 13.
Kunst i Slusen, Hvide Sande Art med Troels Trier. Søndag den 4. august 2019 åbnes afvandingsslusernes manøvregang for 14 dages kunstudstilling med Troels Trier, der udstillede i Ringkøbing Rådhushal oktober 2018. Han spiller solo på åbningsdagen fra kl. 18.00.
Janusbygningens censurerede sommerudstilling. Fernisering med Artist’s Talk søndag 4. august kl. 11.

Tuxen ved Boderne